logo mirant el barri amb altres ulls

Mirant el Barri amb altres ulls

Mapa de les competències TIC de la gent gran del barri

"Mirant el barri amb altres ulls" és una proposta educativa i de sensibilització que aposta per una metodologia d'aprenentatge-servei on es combinen processos d'aprenentatge basats en les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i el servei a la comunitat centrat en el foment de l'envelliment actiu i la superació de la soledat de la gent gran.

Aquesta proposta es concreta en un treball conjunt entre la gent gran del barri i l'alumnat dels Instituts entorn les competències TIC i que té per objectiu final la creació d’un mapa digital a que reflexioni sobre algun tema d'interès al barri. 

D’aquesta manera, els instituts obren les seves portes a la gent gran del barri per tal de fomentar la cooperació, l'intercanvi i l'apropament de diferents generacions.

Duant el curs acadèmic  2012-2013 es desenvoluparà el projecte en tres barris de diferents poblacions catalanes. El barri de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat) ha iniciat el taller l'Octubre de 2012. Els barris de La Llàntia (Mataró) i de Secà de Sant Pere (Lleida) han iniciat el taller el Gener de 2013.

Aquest projecte està desenvolupat i executat per la Fundació Pere Tarrés, amb la col·laboració de la Secretaria de Família i compta de forma important amb la participació de nombroses persones i entitats de cada barri. 

Visita els blocs: